NL
 
Logistiek is plezier voor Blasons de Bourgogne
 
De productie van wijnboeren geoptimaliseerd door Penta WMS

Een gemutualiseerd magazijn van Bourgognewijnen wordt door het Penta WMS-pakket aangestuurd

 

Logistiek is plezier voor Blasons de Bourgogne

INGRIF met het PENTA WMS softwarepakket en ID Services voor de Wi-Fi hebben samen bijgedragen tot het succes van het nieuwe distributiecentrum van Union Blasons de Bourgogne in Beaune, Frankrijk. Het logistieke centrum behoort tot vijf onafhankelijke caves en beheert vijf miljoen kostbare flessen wijn in een magazijn dat aangestuurd wordt door de PENTA WMS software ontworpen en geïnstalleerd door de Belgische KMO INGRIF. De RF-communicatie wordt verwezenlijkt via PDA's MC9090 van Motorola en onboard industriële PC's ID12 geleverd door ID Services.

Bourgondië is een druppel water in de wijnwereld

Een hoge servicegraad en de capaciteit om efficiënt te reageren zijn onontbeerlijk geworden voor veeleisende klanten. Vijf wijn cooperativen hebben gekozen voor de mutualisatie van support, marketing, verkoopadministratie en logistiek waarbij controle op de bevoorrading totaal wordt.

De opslag en distributie van grands crus wijnen optimaliseren

Het magazijn van Union Blasons de Bourgogne behuist de voorraad van vijf onafhankelijke wijnproducteurs. De pallets worden op vier veschillende kaaien ontvangen waarbij iedere wijnboer een aantal locaties bezit dat afhangt van zijn aandeel in de globale productie binnen het magazijn. Het magazijn wordt in reële tijd aangestuurd door de WMS software van INGRIF rekening gehouden met specifieke opslagregels zoals de wijnclassificatie, bv.

De Penta WMS software communiceert met de Yonisos software, een ERP-pakket specifiek ontwikkeld voor wijnprofessionals. Eenmaal gevalideerd worden de verzamelde en verzonden orders door Penta WMS aan de Yonisos software doorgestuurd voor de facturatie.

Goede keuze is alles

Een maand na de opening ervan in maart 2010 was het distributiecentrum van Beaune volledig operationeel. Blasons de Bourgogne heeft gekozen voor specialisten die perfect op de hoogte zijn van de realiteit van magazijnen. Het resultaat hiervan: verantwoorde keuzes voor een compleet beheer van de verschillende functies van het magazijn.

copyright 2005 - Alle gereserveerde rechten - INGRIF SA >>> Vertrouwelijkheid
>>> conception www.noirclair.be <<<