NL
 
Centre de Recherches Métallurgiques
 
http://www.crm-eur.com
 

Producten

SEGRIF heeft een akkoord met het onderzoekscentrum Centre de Recherches Métallurgiques (CRM) gesloten. Het doel daarvan is innoverende oplossingen aan haar klanten voor te stellen m.b.t. specifieke problemen inzake meettechniek en kwaliteitscontrole van gegalvaniseerde staalproducten.

Het CRM, een in 1948 door de Belgische metaalnijverheid gestichte vzw, is het gemeenschappelijke onderzoekscentrum van de staalindustrie in de Benelux. Het heeft als partner grote internationale groepen zoals ARCELOR en CORUS maar ook KMO's waarvan de activiteiten van dat materiaal afhangen.

 

Het CRM is ontstaan uit de onderzoekscentra van de Universiteit Luik en voert zijn activiteiten uit in nauwe samenwerking met wetenschappelijke instellingen. Het CRM bezit afdelingen op de universitaire campussen in Luik en Gent.

 

Met het oog op industriële toepassingen op middellange termijn richt het CRM zijn researchactiviteiten op velerlei gebied, van de behandeling van ijzererts tot de afgewerkte producten. Samen met zijn leden en de overheid streeft het CRM ernaar de toekomstige behoeften van de metaalnijverheid te beantwoorden:

  • De fabricagekosten verlagen en de kwaliteit van de producten verhogen.
  • Nieuwe staalsoorten ontwikkelen die beter beantwoorden aan de steeds grotere eisen van de gebruikers.
  • Milieubeheer als centrale zorg in technologische ontwikkelingen bevorderen. 

Het CRM heeft vier onderzoeksafdelingen:

  • solidificatie, walsproces en thermische behandelingen,
  • afwerk- en deklagen,
  • duurzame beschermlaag,
  • metaaltoepassingen.

Het CRM heeft een internationale reputatie opgebouwd inzake fabricageprocessen en know-how. De door het CRM ontwikkelde processen zijn wereldwijd verspreid, juist omdat ze afgestemd zijn op de behoeften van de ondernemingen.

copyright 2005 - Alle gereserveerde rechten - INGRIF SA >>> Vertrouwelijkheid
>>> conception www.noirclair.be <<<