NL
 
Triltechniek is toegevoegde waarde voor stortgoedbehandeling
 
 

Bulkbehandeling: technologie in dienst van kwaliteit

De levensmiddelen- de farmaceutische industriëen beveiligen de behandeling van gevoelige producten. Met een nieuw gamma triltoestellen in RVS uitvoering brengt SINEX zijn knowhow in dienst van deze problematiek. In de diverse fasen van bulkbehandeling treedt SINEX op als dé specialist van triltechnologie.
 
Poedervormige en korrelvormige grondstoffen worden in trechters en silo's opgeslagen. Deze granulaten en poeders worden via de hopper onttrokken en gaan door transportbuizen om daarna bepaalde verwerkingsprocessen te ondergaan voor het bevoorraden van de productielijn. Courante verwerkingsprocessen zijn o.m. fluïdisatie, thermische behandelingen, drogen, afkoelen, zeven, classificeren, vermengen. Het product wordt verder getransporteerd tot aan de afvullijn of gaat de verpakking in. Zo wordt de cyclus van de logistieke keten afgesloten met het opvullen van containers of big bags en het verpakken van losse items.

Triltechniek garandeert een vlotte behandeling in functie van het type product, de korrelgrootte ervan, het stromingstype, het vloeigedrag, de stortdichtheid, de neiging ervan tot brugvorming enz. Door de trilbewegingen kleeft het materiaal niet aan de wanden van de apparatuur zoals vaak gebeurt in de silo-uitloop. Ingrediënten kunnen nauwkeuriger gedoseerd of verdeeld worden. Producten op de lopende band bestrooien gebeurt gelijkmatiger en minder arbeidsintensief waardoor productiekosten beter beheerst worden.

Productieprocessen beveiligen om contaminatie te vermijden

In de nijverheid van voedingsproducten en geneesmiddelen is roestvast staal niet meer weg te denken. Externe contaminatie, zelfs microscopisch, moet vermeden worden. De apparatuur van SINEX heeft gepolijste wanden in de contactzones met het product zodat de vervoerde of gezeefde stoffen niet aan de zijkanten blijven zitten.

Bijtende stoffen transporteren en verwerken biedt een extra uitdaging. Aanhoudend contact met corrosieve stoffen, enzymen e.d. veroorzaakt slijtage en beschadiging, niet alleen aan het wandmateriaal maar ook aan alle onderdelen waarmee het product in contact kan geraken zoals de lagers van toevoersystemen. De SINEX vibratoren worden gedeeltelijk of totaal vervaardigd uit RVS AISI 304L of AISI 316L voor bijtende stoffen. In de contactzones met het product is laswerk continu uitgevoerd voor volledig afgedichte installatie, wat ook stofvrij transport garandeert.

Adequate machines voor complexe processen

In de voedingsindustrie worden de meest diverse producten verwerkt en getransporteerd. Van cacaobonen tot snoepgoed moeten gevoelige items uiterst voorzichtig behandeld worden. SINEX gaat het verwachtingspatroon van zijn klanten tegemoet en brengt op maat ontworpen toestellen op de markt. Vanaf het ontwerp wordt bijzondere aandacht besteed aan de toegankelijkheid tot de productzone voor een betere reinigbaarheid en groter onderhoudsgemak. Daardoor wordt de duur van de onderhoudswerkzaamheden sterk verminderd en de productiviteit van de lijn gaat daardoor omhoog.

Meer lezen

copyright 2005 - Alle gereserveerde rechten - INGRIF SA >>> Vertrouwelijkheid
>>> conception www.noirclair.be <<<